Megjelent a Profi magazin legújabb száma

Megjelent a Profi magazin legújabb száma

Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő – az interjúban ezúttal Dr. Medina Viktort, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatóját kérdeztük. Az aktuális témák mellett riportunkban az idei AGROmashExpo és AgrárgépShow újdonságai, valamint a gabonakombájnok világa kerül terítékre, és ezúttal is annyi traktort és erőgépet teszteltünk, amennyit csak a magazin oldalai elbírnak.

Ízelítő a tartalomból:

Traktorteszt

Fendt 514 Vario – Nagyon ritkán tesztelünk olyan traktorokat, amelyeknél a teszt végén a változtatási javaslatok és kívánságok listája ilyen rövid lenne. A Fendt 516 Vario korábbi tesztje óta ugyanis nemcsak a traktorok színe változott „természetes zöldre”, hanem a bajor traktorgyártók a motort is alkalmassá tették a Stage IV károsanyag-kibocsátási norma előírásainak betartására, és még tovább tökéletesítették a traktort.

Gyakorlati teszt

John Deere 1725NT szemenkénti vetőgép kukoricához FT180 fronttartállyal – Az európai piacon történő elindulása óta a nagy sebességű John Deere szemenkénti vetőgép sok dicséretet szerzett. A gépet tavasszal teszteltük – addig fokozva a sebességet, amíg a szarvas szédülni nem kezdett. Ebben a gyakorlati tesztben megtalálja a teljes összefoglalónkat.

Gyorsteszt

Holmer Terra Variant 435 – A Holmer a hannoveri Agritechnika 2017 kiállításon mutatta be az új Terra Variant 435 magajáró cserefelépítményes alvázát, ami a bérvállalkozók és a hígtrágya-gazdálkodással foglalkozók számára könnyíti meg a kezdeti lépéseket a magajáró gépek alkalmazása felé. A prototípussal felállhattunk a mérlegre…

Interjú

Szükség van a fiatalokra és a továbbképzésekre annak érdekében, hogy a gépgyártás újításai megfelelően adoptálhatóak legyenek a termelésbe. A gépforgalmazók részéről is fontos, hogy a vásárló megfelelően tudja kezelni az adott gépet, ezért képzéseket is biztosítanak – vallja Dr. Medina Viktor, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatója.

Gazdavélemény

Nem lehet benne csalódni, és többet tud, mint gondolnánk – mondja a KUHN gépekről Vass Albert gazdálkodó, aki elengedhetetlennek tartja a
korszerű technológia és a megbízható gépek alkalmazását.

Nemesítés

Beszámoló a Smartbow Eartag Classic használatáról – A Smartbow-rendszer egy fülbe helyezett, aktív transzponderrel figyeli az állatok ivarzását és kérődzését. Gyakorlati szakemberektől szerettük volna megtudni, hogy mennyire tudja felismerni ez a technika az ivarzó, illetve a beteg állatokat, és mennyi haszna van az egyes állatok egyedi felismerésének.

A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el! Részletek itt: http://profimagazin.hu/elofizetes/

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..